25 Nisan 2014 Cuma

Kitap Yorumu: Zehir Yiyenler ve Diğer Hikayeler - Holly Black


Fantastik yaratıklar hiç bu kadar karanlık olmamıştı.


Orjinal Adı: The Poison Eaters and Other Stories
Türü: Genç-yetişkin, dark fantasy, paranormal

Zehir Yiyenler ve Diğer Hikayeler, Holly Black'in 12 kısa hikayesinin bir birleşimi. Oldukça da ince bir kitap, yaklaşık 200 sayfa. Hemen okunuyor haliyle. Genel olarak düşüncem, ortalama bir kitaptı. Her hikaye birbirinden bağımsız ve çoğu farklı konularda. Yalnızca perileri konu alan birkaç tane var. (Ki bunların büyük bir hayranı değilim.) Kitaptaki her hikayeye tek tek yorum yapmayacağım tabi ki, ancak sevdiğim birkaç tanesine değinmek istiyorum. 


(Bahsi geçen kitap)
Soğuk Kasaba'daki En Soğuk Kız
Bir zombi hikayesi düşünün. Zombileri vampirlerle değiştirin. Soğuk Kasaba denen karantina merkezleri hayal edin. İşte bu dünyadasınız. Vampirizm bir hastalık, bir kez ısırılırsanız ve seksen sekiz gün içinde kan içerseniz vampir oluyorsunuz. Holly'nin aynı zamanda bu hikayedeki dünyada geçen ancak farklı olayları anlatan aynı isimli bir kitabı da var. Umarım DEX onu çıkarır. 





Talihin Dönüşü
Kitap Nikki isimli kızımızın dilekleri geçrekleştiren tuhaf bir adamla karşılaşmasını konu alıyor. Ancak bunun için bir bedeli var. Arka kapakta da dediği gibi: 'Şeytanla girişilen bir yemek yeme yarışı'







Köpek Kral
Bu hikaye kurtadamları farklı bir şekilde konu alıyor. gerçekten çok hoşuma gitti. Kitap olmasını isterim doğrusu.






Kağıt Makası Keser
Aaaaaaah kesinlikle en yaratıcı hikayelerden biriydi. Bunun kitabını yaz Holly! Kitapların içinden bir şeyler çıkaran ya da bir şeyleri içlerine koyan insanlar var burada. Mutlaka okumalısınız.




Zehir Yiyenler
Kitaptaki son, aynız amanda kitaba adını da veren, hikaye. Pek beklediğim gibi değildi. Ancak konusu çok ilginçti. Dokunuşları ölümcül olan üç kız kardeşi anlatıyor. (Juliette, is that you?)





Genel Yorumum
Bunların hepsi hikaye, roman değil. Bu yüzden olaylar daha hızlı, karmaşık olabiliyor. Karakterler de öyle. Çünkü fazla tanıtılmıyor hiçbiri. Yine de güzel bir kitap. Sadece dediğim hikayeler için bile alabilirsiniz :P D&R'da (henüz bitmediyse) 9.90 olan kitaplardan biriydi. Fırsat bu fırsat, alın bence! 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder