15 Haziran 2014 Pazar

Kitap Kurtları Blog Tur #7: İlk Aşk [19 Başarısız Denemeden Sonra] - John Green (Playlist)


1. Gün: Kitabı Okumanız İçin 5 Neden - Haylazın Kitaplığı
2. Gün: Kitap Yorumu - Kitap Karnavalı
3. Gün: Playlist - Okumak İçin Doğdum
4. Gün: 
5. Gün:
6. Gün:

İlk Aşk turunun 3. günündeyiz. Bu tur için çok heyecanlıyım. Malum yazarımız John Green. Kısa bir yorum ve ardından kitaba uygun müziklerin olduğu playlist'le sizinle olacağım. Ayrıca yazının sonunda iki kitap hediye ettiğimiz çekilişe katılabilirsiniz, ayrıca Facebook sayfamızda bir tane daha hediye ediyoruz. İyi eğlenceler.

İlk Aşk'la beraber John'un kendi başına yazdığı tüm kitapları ülkemizde çıkmış oldu. İlk Aşk, John'un aynı zamanda en az tanınan / beğenilen kitabı denilebilir. Bana kalırsa kitap gayet güzeldi. Kağıttan Kentler'den sonraki favori John kitabım oldu. Gelelim konusuna...

Colin üstünzekalı bir çocuktur. Okumayı, dilleri, anagram yapmayı çok sever. Anagram nedir derseniz (ben demiştim), kelimelerin harflerini yeniden düzenleyip başka kelimeler oluşturmaktır. (Çevirmeni bu konuda tebrik ediyorum. O kadar anagramı Türkçeye uyarlamış.) En yakın -ve tek- arkadaşı Hasan isimli Müslüman bir çocuktur. Zaten Hasan kitabın ana komedi unsuru diyebilirim. Colin 'Katherine' isimli kızlardan hoşlanıyor. Takıntı gibi biraz. Şu ana kadar 19 tane Katherine'le çıkmış. 19'u da onu terk etmiş. (Acaba?) Colin 19. Katherine ondan ayrılınca çok üzülüyor ve Hasan'la birlikte bir araba yolcuğuna çıkıyorlar. Burada Arşidük Franz Ferdinand'ın mezarının olduğu Gutshot isimli küçük bir kasabaya geliyorlar. Gutshot'ra Lindsey'le tanışıp arkadaş oluyorlar. Bir de Colin ilişkileri öngörebileceğini düşündüğü bir teorem bulmanın peşinde.

Bunlar John Green yazım stiliyle birleşince çok güzel bir kitap çıkmış ortaya. Colin'e kendimi çok yakın hissettim ve de onunla bağdaşabildim. Bunun yanında şuna değineceğim, Lindsey bana Margo Roth Spiegelman'i hatırlattı azıcık. (Kağıttan Kentler)

Kitap diğer John kitaplarının aksine 3. kişi ile yazılmış. 1. kişi ile yazılsa daha güzel olacağını düşünüyorum ama bu kötüleştirmiş mi? Hayır. Ortaya yine eğlenceli ve düşündüren bir kitap çıkmış.

Playlist ve çekiliş aşağıda. Daha sonra görüşmek üzere!




a Rafflecopter giveaway

6 yorum:

  1. Çekiliş için çok teşekkürler! :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler inşallah şanslı çıkarım

    YanıtlaSil
  3. herkese bol şans. hakeden kazansın

    YanıtlaSil
  4. Herkese bol şans. Şansım az da olsa katıldım. :)

    YanıtlaSil
  5. en uygun fiyatlarla

    http://www.kitaptaze.com/IlkAsk_kitaptaze_kitaptaze.com_ucuz_kitap_kitapfiyatlari

    YanıtlaSil